Jdi na obsah Jdi na menu

RUŠENÍ A PŘESUN VE ZDRAVOTNICTVÍ

Možná Vás už v minulosti zarazily různá rušení, např. porodnice v Brandýse nad Labem. To je informace ještě ze závěru roku 2012 (mohlo by se říct neaktuální, ale tehdy ten článek  obsahoval slova: "Otevřený boj vedení nemocnice s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou (VZP) vygradoval v listopadu, kdy nemocnice omezila provoz a dočasně uzavřela lůžkové dětské a novorozenecké oddělení, lůžkovou chirurgii a gynekologicko-porodnické oddělení s porodnicí. ... Krajská radní pro zdravotnictví Jiřina Fialová (KSČM) potvrzuje, že pojišťovny už o brandýskou porodnici nestály. V posledním roce v ní podle ní klesl počet porodů, na což měla vliv i napjatá situace a nejistota pacientů i zdravotníků." a paradoxně  končil slovy: "Pochopitelně chceme podpořit brandýskou nemocnici v tom, aby podepsala smlouvy se zdravotními pojišťovnami, a mohla tak dál poskytovat zdravotnickou péči v plném rozsahu. Nicméně jsme připraveni potřebným pacientům nabídnout naše zdravotnická zařízení," uvedl nedávno Řihák."1

Tolik o nemocnici, která má soukromého vlastníka Petra Švihovského - více v článku, odkaz níže.  V článku citovaný Josef Řihák byl hejtmanem Středočeského kraje.2  A JAK TO BYLO UŽ KDYSI (2013) s platbami od zdravotních pojišťoven např. středočeským nemocnicím: "Krajské nemocnice dostaly v lednu od zdravotních pojišťoven méně peněz na zálohách. Vedení Středočeského kraje proto bude muset "sáhnout" do rozpočtu. Loni zaplatil kraj za neuhrazenou a ztrátovou péči přes 150 milionů, letos počítá s částkou ještě větší. ... 'Máme za sebou první platby od Všeobecné zdravotní pojišťovny a hned první záloha je o 12 milionů korun nižší než v prosinci. Kraj to musí kompenzovat, nemocnice nemohou dlouhodobě někde dlužit,' řekl hejtman Josef Řihák."3  

 

Přesuňme se do doby postkovidové

4.3. 2024  napsaly Seznam zprávy: "Ředitel největší zdravotní pojišťovny dostal přidáno o zhruba 63 procent. VZP nejprve odmítala výši platu Zdeňka Kabátka sdělit. Udělala to až na žádost podanou podle informačního zákona."A TO NENÍ VŠE, V ROCE 2023: "Částka ve výši 1,574 milionu korun je rekordní (přehled je v infoboxu). Například loni dostal Kabátek odměnu 1,309 milionu korun." 5   A  jak tyto pojišťovny rozhodují o pacientech, z jejichž daní mají své platy? 

'V průběhu tohoto roku zavřeme 105 lůžek, z toho polovina jsou lůžka interní. Je tam i 20 lůžek intenzivní péče, kterých máme nadbytek. Šli jsme po datech, vytíženosti lůžek a efektivitě a našli jsme tato lůžka, která můžeme postrádat,' řekl ředitel Všeobecné fakultní nemocnice v Praze David Feltl. ... 'Posílit chceme na úkor těchto lůžek, která můžeme postrádat, onkologickou péči a péči o pacienty s neurodegenerativními chorobami, jako je Alzheimerovská demence a Parkinsonova choroba,' vysvětlil Feltl. ... Posilovat budou také adiktologii, paliativní léčbu a psychiatrii včetně míst pro dětské pacienty. Za dva roky by podle něj mohlo vzniknout 20 psychiatrických lůžek." 6 

Dětští pacienti jistě nejsou stárnoucí populace silných ročníků. Je vidět, že žádný plán na výrazné posílení porodnosti, tak jak tomu bylo v letech 1970 - 1978 se nepodařil, co se však podařilo je skrze Lockdowny učinit lidi závislými na alkoholu, neboť supermarkety ho nabízely, co hrdlo ráčelo. Když nebylo, co dělat, lidé se upnuly na alkohol, a nyní chtějí posilovat Adiktologii? Dnes je prokazatelně známé, že Lockdowny (izolování) nic nevyřešily, ba naopak. Již v roce 2021 jsem oslovil přednostu oddělení ADIKTOLOGIE, který mi odpověděl tehdy takto:

adiktologie---kaufland-podbaba-15.-10.-2020.jpg15. 10. 2020 : KAUFLAND PRAHA 6 DEVICE U Nádraží Podbaba

 

 

 

 

 

 

dsc_0000229.jpg18. 12. 2020:  KAUFLAND PRAHA 6 DEVICE U Nádraží Podbaba

 

 

 

 

 

 

 

 

"Vážený pane profesore,  ..., prosím Vás, lze již teď odhadovat nárůst závislých v souvislosti s koronavirovou krizí? Obrací se na Vás o pomoc   již teď, buď sami čerstvě upadající, nebo rodinní příslušníci? Všímám si, jak např. v Kauflandu u Nádraží Podbaba, jsou intenzivně doplňovány regály s alkoholem, aby nescházel, neboť jde výrazně na odbyt. Uvědomuji si i další dopady této skutečnosti. Zvýšená intenzita domácího násilí, apod. Dráždí mě představa, kdy dítě nemůže říct nikomu nic, neboť na jednu stranu je v něm vytvářen strach z nákazy a sdělit to komukoliv mu nemusí jít.  Mgr. Jiří Holý, teolog." (1. 2. 2021; 3:26)

Odpověď: 

"Zdravím Vás,

bohužel ten nárůst je. Dělali jsme již dvě studie v našem veřejno-zdravotním centru a teď to má i nějaké první výstupy. Bohužel nárůst u rizikových skupin je docela velký. Pokud jde o prevenci, tam jsme dělali nyní průzkum na 1700 školách a programy jsou samozřejmě téměř mimo provoz. Tiskovka a info je na webu kliniky. Pokud byste potřeboval přesnější čísla za tu situaci okolo užívání - to u nás dělá dr. Barták, vedoucí alko centra - www.alkoholpodkontrolou.cz

Pevné nervy
Michal Miovsky" (1. 2. 2021; 6:49)

Pan profesor svým přáním pevných nervů měl pravdu, to potřebujeme, i čtenáři mých článků, to, co jsem podtrhnul o dětech ve svém odeslaném dotazu nepochybně souvisí s dnešním navýšením potřeby psychiatrické péče? Jak je možné, že mě a i mnoha obyčejným lidem bez vysokoškolského vzdělání, to dochází, ale mnozí vědomě nechali zavřít lidi v jejich domovech zbytečně a bez pomoci. Nyní nám budou brát lékařskou péči, aby zalepili to, co jejich předchůdci i oni sami  zničili, životy dětí! Opravdu si nejsem jistý, jestli ty děti potřebují více psychiatrickou péči, aby se přihráli finance opět pro farmaceutickou loby, nebo upřímné přijetí a klid, pokud ho nemohou mít s deviantním otcem pod jednou střechou, Hlavně, že máme předpis Evropské unie o GDPR. V r. 2009 spáchala sebevraždu Jana M. ve svých 16 letech, konkrétně 26. dubna, několik dní poté, jsem se díky webu, dnes již kvůli GDPR neexistujícímu mohl spojit s jejími spolužačkami (spoluzaci.cz), dozvěděl jsem se, že si psala deník, a kvůli otci se oběsila na stromě. Co se tehdy stalo se mnou? Já jsem začal chodit na psychiatrii, neboť jsem se složil, vybavil jsem si situaci v Husinci u Prachatic z doby, kdy jí bylo 9 let, a kdy jsem zamýšlel dát ji číslo svého mobilního telefonu, aby mi mohla zavolat, vnímal jsem tu situaci. Tehdy jsem to neučinil, i když do té doby jsem předešel mnoha sebevraždám, a též i později. Nějakou dobu jsem bral antidepresiva, srovnal jsem se, ale již jsem opatrnější, pokud jde o lidský život, ten je více než moje pověst.

"Je třeba přesunout naši pozornost, aby nedošlo k nenávratnému poznamenání nastupující generace 28. dubna (2020) se časopis British Medical Journal v editorialu zaměřil na dopady opatření, zavedených ve snaze zabránit šíření pandemie COVID-19, na děti a mladé lidi. Upozorňuje na možný vznik tzv. sekundární pandemie ve smyslu negativního dopadu na fyzické a duševní zdraví dětí. Autor uvádí, že krizová opatření, která vedou k tomu, že rodiny tráví více času v isolaci pohromadě, mohou být důvodem pro zvýšený výskyt rizikového chování. Jakýkoliv projev zneužití či zanedbání dítěte je v době mimořádných opatření těžší odhalit, protože na dítě pravidelně nedohlíží učitel, lékař, či sociální pracovník, jejichž činnost byla pozastavena nebo omezena."7

Je to téma, o kterém jsem psal exministrovi zdravotnictví Romanovi Prymulovi 11. 10. 2020. Tento dopis, jako aktuální vnímal tehdy docent Roman Šmucler, ale zcela jako passé ho odmítl spolek Milion chvilek pro demokracii, který jsem kontaktoval ohledně možnosti setkání. Dopis je uložen v rubrice  Politicians.

NYNÍ JE NAŠE POZORNOST , RESP. POZORNOST ZDRAVOTNÍCH POJIŠŤOVEN PŘESUNUTA K ROZŠIŘOVÁNÍ PSYCHIATRICKÉ PÉČE PRO DĚTI. 

Ale jinak rodiče (ti nedeviantní) a ostatní lidé mají mlčet? Nikoli, jen potřebují pevné nervy. Jedinou cestu pro deviantního rodiče spatřuji, i když nejsem právník,  pro jeho odchod ze života dítěte. Tento svět už je v závěru, a nezbývá nic jiného než příprava na nepolitickou obnovu v rukou Stvořitele.  STÁLE VÍCE V PŘÍMÉM PŘENOSU VIDÍME, ŽE ZLO PROCHÁZÍ SKRZE KAŽDÉ LIDSKÉ SRDCE,  a tím je třeba začít.

Instantní řešení neexistuje, a jestli likvidace Československa byl záměr,  postupně i podniků v ČR a SR, U zdravotnictví to nemůže být jinak. ANO VZEPŘEME SE TOMU, ALE NENECHME SI ZLIKVIDOVAT ZLEM VLASTNÍ POVAHU.

Právník zaměřený na zdravotnictví Ondřej Dostál je často zaražen z kroků ministerstva zdravotnictví. O tom v rubrice ONDŘEJ DOSTÁL A PRÁVNÍ DŽUNGLE.

Motivující k zamyšlení jsou slova exhejtmana Josefa Řiháka "Jsme připraveni..." to říká totiž každý, ale připraven nejsem ani já autor této rubriky, nechci však, abychom spoléhali na dalšího, který má vlastní zájmy se svobodou lidí, čelní představitel Vatikánu, bez ohledu na to, kdo post Papeže zastává. Vatikán není tou cestou, jedině vztah se Stvořitelem, nejsem jediný, kdo o tom hovoří v současné době z těch sledovaných osobností. Je nás už více: Soňa Peková, Igor Bukovský ve své době to byl i Karel Gott skrze písně Písmo lásky a Pravda hlásí svůj návrat. O tu Pravdu skutečně jde, ale nikoliv jako seskupení informací, podíváme-li se na řecké slova ALETHEIA,  jeho rozklad znamená ANTI LETHÉ = PROTI ZAPOMENUTÍ. Co o sobě říká Hospodinv knize Bible zvané Izajáš 49,15-16: 

  • „Cožpak může zapomenout žena na své pacholátko, neslitovat se nad synem vlastního života? I kdyby některé zapomněly, já na tebe nezapomenu. Hle, vyryl jsem si tě do dlaní, tvé hradby mám před sebou stále."
  • Jestliže si něco vyryjete do dlaní, nemůžete zapomenout na to, co je tam vyryto. To je Pravda s velkým P, být tu pro druhé. Je to životní styl, který není vlastní žádnému člověku absolutně, nejblíže k němu mohou mít maminky (omlouvám se týraným dětem, které to tak necítí), které jimi jsou až do posledního výdechu, tzn. i ve chvíli umírání mají na srdci blaho těch, které přivedly na svět, proto lze jednoduše shrnout, že instituci na lidech nezáleží, to nejsou ti, kteří to žijí, jako kdysi emeritní primář Prof. MUDr. Jiří Dolanský z Oddělení dětské neurologie Fakultní Thomayerovy nemocnice, sám jsem ho zažil osobně, a též mnozí jeho kolegové na něj rádi vzpomínají.
  • Pravdu lze tedy charakterizovat jako život jedince, kdy  v souladu jsou slova a  činy. Nevím o nikom jiném, než o Ježíši Kristu, aby byl v tomto  hoden následování.   On není tím, kdo by vzbuzoval aktivně strach v lidech. Zažili jsme si hodně strašení, např. takovýmto shrnutím

     

 covid---19--umrti-k-24.-10.-2020.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 Není potom divu, jestli  lidé vyhledávají psychiatrickou pomoc. Někteří žijí ve strachu ještě dnes, a tak používají respirátor bez výdechového ventilu FFP 2 ještě dnes, tak jsme postiženi, resp. manipulovatelní k poslušnosti nevhodných vůdců. Nemůže být každý vůdce, i já jsem ovce, ale mým vůdcem není Vláda České republiky, ale zmíněný Ježíš Kristus. Ten mi s nadhledem a respektem k policistům, umožnil bez agresivity navštěvovat obchody bez respirátoru. Proč žít ve strachu, je lépe se vyhnout devastovanému zdravotnictví, neboť ta stará garda jako zmíněný lékař tu nebudou věčně , a mladší generace už není tak zapálená jako ti průkopníci, kterým šlo více o člověka než o titul. Když jsem poznal Jiřího Dolanského ještě neměl docenturu, nebyl tím, který se žene za titulem, navíc současné české školství, úpadek je vidět i v zadáních státnicových otázek. magisterských oborů. Měli bychom pracovat sami na sobě, ať jsme odolní povahově i zdravotně.

 

 

  • "Láska nezná strach; dokonalá láska strach zahání, vždyť strach působí muka, a kdo se bojí, nedošel dokonalosti v lásce. My milujeme, protože Bůh napřed miloval nás." (1. list Janův 4, 18-19)
  • Jinak řečeno ve stavu paralyzujícího strachu není člověk schopen dát lásku dětem, nechat se (z)likvidovat je vlastně neodpovědné, tak pojďme k Ježíši, který zvládne odpustit naše selhání, i selhání rodičů. I politické představitelé jsem k tomu vyzval včetně zahraničních, naposledy Borise Johnsona.
  •  

29. 4. 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1https://www.idnes.cz/praha/zpravy/nemocnice-v-brandyse-nad-labem-rusi-porodnici.A121221_1869378_praha-zpravy_sfo

2https://zpravy.aktualne.cz/regiony/stredocesky/stredni-cechy-povede-senator-a-starosta-pribrami-rihak/r~i:article:763809/

3https://www.idnes.cz/praha/zpravy/penize-pro-stredoceske-nemocnice.A130215_1889719_praha-zpravy_ab

4https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-reditel-vzp-bere-vic-nez-prezident-prijem-se-zvedl-skokove-a-v-tichosti-246916

5https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-rekordni-odmena-pro-reditele-vzp-pres-300-tisic-za-praci-s-ukrajinci-228429

6https://www.novinky.cz/clanek/domaci-nemocnice-zacaly-s-transformaci-v-praze-zrusi-sto-akutnich-luzek-a-posili-onkologii-40468444

7https://www.fnusa.cz/rizika-pro-deti-a-mlade-lidi-behem-pandemie-covid-19/