Jdi na obsah Jdi na menu

Respirators

 

Respirátory jsou označované normami :

FFP2 je česká verze čínské normy KN95 a americké N95

"Čínské respirátory označené KN95 netěsní na většině evropských obličejů. Těsnost respirátorů se testuje na tvářích dobrovolníků ve speciální komoře. Číňané testují těsnost respirátorů na Asiatech, Evropané testují těsnost respirátorů na evropských dobrovolnících. Asiaté mají výrazně odlišný tvar obličeje než naprostá většina Evropanů." Tato slova samozřejmě neznamenají, že by respirátor FFP2 nemohl být dovezený z Číny nebo nějaké jiné asijské země. 

https://www.inzep.cz/informace-o-zbozi-a-normach/normy-na-respiratory-a-rousky-aneb-tajemne-zkratky-ffp2-n95-a-kn95

  • Praktické zkoušky (test při chůzi, při napodobení práce)1
  • Napodobení práce však není reálná práce, kdy dochází k výrazné hypoxii. Tu zjistil i speciálním přístrojem
  • Test rouškaři - nedostatek kyslíku.mp4

Certifikát respirátoru FFP2 platný až do r. 2025:

ce-20-071-spurtex-ffp2-nr-v100.pdf

Další certifikáty zde: https://www.nanospace.cz/certifikaty/

Zpráva o čínských respirátorech KN95 , která vyšla 6. května  den po zrušení pandemické pohotovosti k 5. 5. 20222:

>Česká obchodní inspekce (ČOI) odhalila prodej respirátorů z Číny, které nesplňují potřebné normy a uživatele neochrání. Nařídila stažení výrobku z trhu a zakázala jeho další dodávání. ČOI to dnes oznámila v tiskové zprávě. Respirátory od čínského výrobce dovážela polská firma. V Česku se objevily v nabídce e-shopu www.besta-shop.cz pod názvem „Sunway respirátor FFP2/KN95 bílá“.<3

Jak pozorně to doplňuje ČOI,KN95 nechrání uživatele, možná tam měli "nadbytek" kyslíku. Jsou známé citace o depopulaci obyvatelstva- již v r. 1974 bylo řečeno 

Nezapomeňte , milí čtenáři pečlivě vnímat, co uvádí Ministerstvo zdravotnictví ČR k 5. 5. 2022:

>„Při nástupu do čela Ministerstva zdravotnictví jsem slíbil, že opatření budeme dělat a udržovat jen tehdy, kdy budou mít smysl. Aktuální čísla nakažených a hospitalizovaných s covidem vypadají stále příznivěji. Není tak nutné nadále setrvávat ve stavu pohotovosti, když je epidemiologická situace stabilizovaná,“ řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Ministerstvo zdravotnictví nadále monitoruje aktuální situaci, konzultuje ji se zahraničními kolegy a je připraveno adekvátně reagovat na další vývoj situace. O zrušení stavu pandemické pohotovosti rozhodne Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR.<

Podíváme se tedy do zahraničí sami, konkrétně do Vídně:

>SPRÁVNÍ SOUD VE VÍDNI PROSTŘEDNICTVÍ SVÉHO SOUDCE Dr. FRANKA  na stížnost A., zastoupené advokátem proti rozhodnutí ze Zemského policejního ředitelství ve Vídni...  Vzájemné hodnocení pro ochranný účinek ochranných masek FFP2 je nekonzistentní, ano podle WHO a Evropské komise negativně z hlediska přínosu ochrany, odpověděl." <4

Co z toho můžeme říct? Už 24. 3. 2021  vyhodnotil Správní soud ve Vídni respirátory FFP2 jako neúčinné podle WHO a Evropské komise a teprve až 5. 5. 2022 odhlasuje Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR ukončení pandemické pohotovosti! Proč vůbec oznámili 6.5. 2022, že Čínské respirátory normy KN95 jsou neúčinné? Proč raději rovnou nezveřejní prestižní studii z časopisu Science Daily, ze dne 4. 5. 2021. Občané mnoha států v četně dětí den co den dlouhodobě nepřetržitě inhalovali z jednorázových obličejových masek olovo, antimon, měď a  nanočástice plastů.5 Jestli je možné inhalaci olova vnímat za ochranu zdraví? I jako teolog (ne lékař ) pochybuji. Došlo k porušení mnoha mezinárodních smluv, mezi nimi můžeme citovat např. Listinu základních práv EU, čl. 4; 35;38. Nucená inhalace jedovatého olova je prokazatelně mučení - porušení čl. 4. Mučit někoho inhalací olova je jistě v rozporu s deklarovaným vysokým stupněm ochrany lidského zdraví - čl. 35.

 

 

 

Článek 4

Zákaz mučení a nelidského či ponižujícího zacházení anebo trestu

Nikdo nesmí být mučen ani podroben nelidskému či ponižujícímu zacházení anebo trestu.

Článek 35

Ochrana zdraví

Každý má právo na přístup k preventivní zdravotní péči a na obdržení lékařské péče za podmínek stanovených vnitrostátními právními předpisy a zvyklostmi. Při vymezování a provádění všech politik a činností Unie je zajištěn vysoký stupeň ochrany lidského zdraví.

 

To však není vše - přečtěte si podrobně Listinu základních práv EU6:

Vzhledem ke známým studiím z minulosti i současnosti, docházelo k poškozování zdraví skrze jednorázové roušky i jednorázové respirátory. A  to jsem ještě nezmínil otázku, co by mělo přijít na podzim, když se nevzepřeme. Pan Vlastimil Válek to jistě již ví, nenechme se tedy zmást zrušením stavu pandemické pohotovosti.

Vždyť již je připravena Mezinárodní smlouva o předcházení pandemiím a připravenosti na ně

>Dne 1. prosince 2021 se 194 členů Světové zdravotnické organizace (WHO) shodlo, že bude zahájen proces, v jehož rámci bude vypracována a dojednána úmluva, dohoda nebo jiný mezinárodní nástroj podle Ústavy Světové zdravotnické organizace za účelem posíleného předcházení pandemiím a posílené připravenosti na pandemie a reakce na ně. ...cílem bude přijmout předmětný nástroj nejpozději v roce 2024."

Pandemie COVID-19 je výzvou pro celý svět. Žádná vláda ani instituce není schopna zvládnout hrozbu budoucích pandemií osamoceně.

Úmluva, dohoda nebo jiný mezinárodní nástroj jsou právně závazné podle mezinárodního práva. Dohoda o předcházení pandemiím, připravenosti na pandemie a reakci na ně přijatá v rámci Světové zdravotnické organizace (WHO) by zemím na celém světě umožnila posílit národní, regionální a globální kapacity a odolnost vůči budoucím pandemiím.<7

V této souvislosti je vhodné seznámit se s článkem Rainer Fuellmich- jedná se o světově známého právníka

V dopise ze dne 31. 3. 2021 jsem vyzval expremiéra Andreje Babiše k omluvě celému národu, spolu s ním také exministra vnitra Jana Hamáčka a ještě další uvedené v dopise. Místo toho se stupňuje napnutá situace veřejnosti . Byl jsem tehdy velmi jemný, dnes vyzývám odhodlané právníky k razantnějším krokům, které já sám nejsem schopen postihnout

 

 

 

 

Pokud se v budoucnu v  České (Slovenské) republice rozhodnete nenosit respirátor  FFP2, nanouroušku,.., musíte znát místní zákony, jak se bránit v případě, kdyby Vás někdo vyzval k nasazení ochranné pomůcky, neboť mimořádné opatření uvádí vás bude směřovat k povinnosti:

Nezapomeňte na tuto historii, ať už v České či Slovenské republice

1. Všem osobám se s účinností ode dne 8. června 2021 od 00:00 hod. do odvolání tohoto mimořádného opatření zakazuje pohyb a pobyt bez ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa), kterým je respirátor nebo obdobný prostředek  textu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek), včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem (např. FFP2, KN 95), zdravotnická obličejová maska nebo obdobný prostředek naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek) normy ČSN EN 14683+AC, které brání šíření kapének, a to:

  • a) ve všech vnitřních prostorech staveb, mimo bydliště nebo místo ubytování (např. hotelový pokoj),
  • b) na všech ostatních veřejně přístupných místech, kde dochází na stejném místě a ve stejný čas k přítomnosti alespoň 2 osob vzdálených od sebe méně než 2 metry, nejedná-li se výlučně o členy domácnosti.

V České republice platí Zákon ze dne 18. února 2022, č. 39/2022 Sb. kterým se mění zákon č. 94/2021 Sb., o mimořádných opatřeních při epidemii onemocnění COVID-19 a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění nálezu Ústavního soudu, vyhlášeného pod č. 4/2022 Sb., a zákon č. 520/2021 Sb., o dalších úpravách poskytování ošetřovného v souvislosti s mimořádnými opatřeními při epidemii onemocnění COVID-19

 

Jedná se o zákon, který není vedený jako ÚSTAVNÍ,  a i kdyby byl, v Ústavě České republiky (ústavní zákon č. 1/1993 Sb. ve znění ústavního zákona č. 347/1997 Sb., 300/2000 Sb., 448/2001 Sb., 395/2001 Sb., 515/2002 Sb., 319/2009 Sb., 71/2012 Sb. a 98/2013 Sb.)8 je uvedeno:

 

Článek 10


Vyhlášené mezinárodní smlouvy, k jejichž ratifikaci dal Parlament souhlas a jimiž je Česká republika vázána, jsou součástí právního řádu; stanoví-li mezinárodní smlouva něco jiného než zákon, použije se mezinárodní smlouva.

 

To znamená, že odkázat na mezinárodní smlouvy a vědecké poznatky, případně jiné zákony právního řádu České republiky není v rozporu s §§ 364 a 152 Trestního zákoníku č. 40/2009Sb.

 

 

§ 364

Podněcování k trestnému činu

Kdo veřejně podněcuje k trestnému činu, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

 

 

§ 152

Šíření nakažlivé lidské nemoci

(1) Kdo úmyslně způsobí nebo zvýší nebezpečí zavlečení nebo rozšíření nakažlivé nemoci u lidí, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

(2) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny,

b) spáchá-li takový čin za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelní pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek,

c) poruší-li takovým činem důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce nebo uloženou mu podle zákona, nebo

d) způsobí-li takovým činem těžkou újmu na zdraví.

(3) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 těžkou újmu na zdraví nejméně dvou osob nebo smrt.

(4) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 smrt nejméně dvou osob.

(5) Příprava je trestná.

 

Svými výše uvedenými informacemi nepodněcuji k šíření žádné nakažlivé nemoci. Mimochodem, pokud by Covid-19 byl takovou hrozbou i pro ty nejzdravější jedince, kteří také museli nosit FFP2, pak by nemohla být 2. 2. 2022 zveřejněna skrze BBC tato informace: 

 

"Virus (záměrně) dostalo 36 mladých, zdravých a neočkovaných dobrovolníků v Royal Free Hospital v Londýně.“9 Toto schválila etická komise, podle informací k výzkumu na vakcínách, jistě jste postřehly slova právníka Rainera Fuellmicha.

 

Slovenská republika

 

 

Trenčín - na ukázku jeden  zvukový záznam z lékařské ordinace

 

 

Pokud jste si přečetli informace, které zveřejnil právník Rainera Fuellmich, může to potvrdit i oficiální dokument, na kterém podle str. 9 spolupracovali všechny státy Evropské unie. V části nazvané Modi SARS  je na str. 59 uvedeno: "CoV - přirozeně se vyskytující patogen lze přenášet z člověka na člověka pouze tehdy, když již člověk vykazuje jasné příznaky nemoci.,..." (Zde na tomto webu stačí otevřít Modi SARS)

 

K čemu tedy je potřeba nosit respirátor bez výdechového ventilu?

 

Záleží tedy jen na každém z vás, zda v budoucnu kvůli výskytu Covid-19 budete chtít nosit respirátor či roušku a zbytečně inhalovat olovo a jiné škodlivé látky.

 

 

 

 

Zveřejněním těchto informací na svém webu neporušuji zákony Slovenské republiky, konkrétně Zákon č. 300/ 2005  Z, z. Trestný zákon.

 

 

Lidé v pozici Michala ze záznamu na Slovensku, by se měli pro svoji obranu seznámit s texty z uvedeného Trestného zákona, např. § 192 Nátlak,

 

ale velmi podstatná je znalost Ústavy Slovenskej republiky (Ústavný zákon č. 460/1992 Zb.)

 

Čl. 2(3) Každý môže konať, čo nie je zákonom zakázané, a nikoho nemožno nútiť, aby konal niečo, čo zákon neukladá.

 

Na  Slovensku neexistuje zákon, který by mohl být použit k obvinění člověka z toho že nenosením respirátoru se dopouští skutkové podstaty přestupku nebo trestného činu. I na Slovensku jsou veškeré orgány činné vtrestním řízení povinné dle Ústavy slovenskej republiky respektovat mezinárodní smlouvy.

Čl. 1

(2) Slovenská republika uznáva a dodržiava všeobecné pravidlá medzinárodného práva, medzinárodné zmluvy, ktorými je viazaná, a svoje ďalšie medzinárodné záväzky.

 

Co z toho vyplývá, uvedu-li občanům Slovenské republiky citace z mezinárodních smluv a vědecké studie, případně citace z jiných slovenských zákonů nemohu být stíhán podle § 337 Trestného zákona, který zní:

 

§ 337

Podnecovanie

Kto verejne podnecuje na trestný čin alebo verejne vyzýva na hromadné neplnenie dôležitej povinnosti uloženej zákonom alebo na jeho základe, alebo na závažné porušovanie verejného poriadku, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.

 

Záleží totiž vždy na občanovi Slovenské republiky, zda a jak si obhájí nezakrytí horních dýchacích cest.

 

 

Michalův případ mohla právnička Adriana Krajníkova hodnotit také podle jednání policistů10 a použít Trestný zákon

§ 326 Zneužívanie právomoci verejného činiteľa.

 

 

Zde tato nahrávka je dokladem, že mi prodavačka nevytýká nepoužití respirátoru, zda je to s ohledem na to, že jsem byl jako pacient testovaný při nástupu k hospitalizaci, nebo si to neu vědomila   (i to je možné) nevím. Je však vidět, že se dá pohodlně žít bez respirátoru i v této době. To, že jsem byl bez respirátoru vyplývá ze závěru nahrávky a též ze snah uváděných na tomto webu. Kdybych slyšel od ní výtky od volal bych se na  výše uvedené zákony, které bych citoval alespoň číslem konkrétního paragrafu - to je nutné v případě komunikace s Policií ČR. Platí i na Slovensku.

 

 

Zde moje osobní zkušenost v České republice

210628 - Ortopedická protetika Hamzova léčebna - při hospitalizaci.MP3

 

Prodejna, zákaz vstupu bez respirátoru a zakoupené zboží:

hl-protetika.jpg

 

 

 

 

https://www.inzep.cz/informace-o-zbozi-a-normach/normy-na-respiratory-a-rousky-aneb-tajemne-zkratky-ffp2-n95-a-kn95

2https://www.mzcr.cz/tiskove-centrum-mz/vlada-schvalila-navrh-ministra-zdravotnictvi-na-ukonceni-stavu-pandemicke-pohotovosti/

3https://nasregion.cz/z-trhu-zmizi-cinske-respiratory-nesplnujici-normy-270950/?fbclid=IwAR3d6TmLoT3rHhnKTxjnyftfbPtqrJq4vizXfFtNN0se8dgmFfmD_A1F7HI

4https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/Lvwg/LVWGT_WI_20210324_VGW_103_048_3227_2021_00/LVWGT_WI_20210324_VGW_103_048_3227_2021_00.pdf?fbclid=IwAR3y3Q8ZyUxsbYNSTMfuv06gOC3ClbBKEaVIIQ2Ifjfl7r3lrXHZrT2xc_o

5https://www.sciencedaily.com/releases/2021/05/210504112637.htm?fbclid=IwAR3y3Q8ZyUxsbYNSTMfuv06gOC3ClbBKEaVIIQ2Ifjfl7r3lrXHZrT2xc_o

6https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/ALL/?uri=CELEX:12012P/TXT

7https://www.consilium.europa.eu/cs/policies/coronavirus/pandemic-treaty/?fbclid=IwAR3e0W14f-IBL0WpYj-K47g1ZPsFzV3bBWyReMtpsBAS1ih3D_I3M6JtaeY

8https://www.psp.cz/docs/laws/constitution.html

9https://www.bbc.com/news/health-60229388

10 https://www.youtube.com/watch?v=ISDZYTkRkhA&t=4s

 

10. 5. 2022